Když rostlo málo hub, letošní rok je toho místy příkladem, naše babičky houbovou smaženici nastavovaly a to krupicí, kroupami, či uvařenými brambory, prostě co dům dal. Oblíbené pak byly také houskové knedlíky, ty mohou být spolu s houbami a vejci servírované jak na oběd, tak na večeři, jen stačí si s nimi v kuchyni trochu pohrát. :D
Ingredience:
200 g | hub |
50 g | slaniny |
6-8 ks | koleček houskových knedlíků |
2-3 ks | vejce |
jarní cibulka | |
sádlo | |
kmín | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Nejprve v pánvi podusíme na sádle samotné houby, osolíme, okmínuje, mícháme, necháme odpařit přebytečnou vodu
- V druhé pánvi na sádle necháme zesklovatět nakrájenou slaninu, cibuli, přidáme na kostičky nakrájené knedlíky, mícháme, až se sádlo vsákne do knedlíků, trošku je opečeme
- Ke knedlíkům vmícháme podušené houby, přidáme rozklepnutá vejce, promícháme, podle chuti dochutíme pepřem a solí
- Jakmile se vejce zatáhnou, horkou směs rozdělíme na talíře, podáváme z domácí čalamádou, nebo kyselými okurkami.
Text i foto: D. Marounek, mírně upraveno ReceptyOnline.cz