Takto připravenou orestovanou, poté podušenou směs z hub a zeleniny, servírujeme teplou s pečivem. Směs skvěle chutná i na topince.
Ingredience:
300 g | klobouků hřibů (smrkový, dubový) |
150 g | libové anglické slaniny |
1 ks | červená masitá paprika |
1 ks | větší cibule |
4 lžíce | bílého vína |
1 lžíce | nasekané pažitky |
drcený barevný pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Na oleji v pánvi osmahneme proužky anglické slaniny, přidáme na plátky nakrájené hřiby, proužky papriky, cibule, osolíme, opepříme, zastříkneme bílým vínem, pod pokličkou dusíme do měkka.
- Sundáme pokličku, necháme vysmahnout část šťávy, restujeme ještě 2 minuty, občas promícháme, nakonec přidáme nasekanou pažitku.
- Podáváme teplé s chlebem nebo pečivem. Směs skvěle chutná i na topince.
Text i foto: D.Marounek