REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houby na čínský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní úprava hub s tvrdší a pevnou konzistencí. Vhodná na tento recept je například hlíva, václavky, líhy.


Ingredience:
300 gváclavek (líhy, hlívy ...)
4 lžícerýžového vína
2 lžíceškrobové moučky
2 lžícesojové omáčky
1 lžičkastrouhaného zázvoru
2 ksstroužky česneku
1 ksvejce
olej
sůl

Postup:

1. Houby nakrájíme na nudličky a povaříme 10 minut v mírně osolené vodě do měkka
2. Houby scedíme, propláchneme, necháme okapat
3. Rozklepneme vejce, promícháme s uvedenými surovinami, do vzniklé marinády vložíme houby, necháme nejlépe přes noc rozležet v lednici
4. Druhý den na pánvi rozpálíme olej, vlijeme houby i s marinádou, za stálého míchání 3 minuty opékáme
5. Hotové houby podáváme třeba s rýží, chutnají však i s chlebem nebo pečivem.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy