REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbový bramborák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant na chutné bramboráky připravené z čerstvých hub, brambor, hladké mouky, česneku, vejce a koření.


Ingredience:
500 gbrambor
250 gčerstvých hub
40 ghladké mouky
2-4 ksstroužky česneku
1 ksvejce
majoránka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné houby nasekáme a pak podusíme na sádle, nezapomeneme je osolit
2. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek, vejce a mouku
3. Nakonec přidáme nasekané houby, hmotu ochutíme solí, pepřem a majoránkou a důkladně promícháme
4. Jednotlivé bramboráky pečeme na pánvi, po obou stranách, dozlatova.

Doporučení:

Houbové bramboráky podáváme nejlépe s kysaným zelím.

Poznámka:

Čerstvé houby můžeme nahradit i houbami sušenými, ty pak musíme předem namočit, aby nabobtnaly. V tomto receptu by stačilo 25 g sušených hub.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy