REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové škvarky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Malé kousky masitých hub opečené na sádle, dochucené kmínem, pepřem a solí.


Ingredience:
500 ghub (holubinky, růžovky, bedle ...)
100 gsádla nejlépe domácího
celý kmín
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné, oprané a důkladně okapané houby nakrájíme na kostky zhruba 1 cm velké 2. Dochutíme je kmínem, mletým černým pepřem a za občasného otáčení houby opečeme na rozpuštěném sádle dočervena
3. Škvarky vybereme a necháme je v sítku důkladně okapat
4. Nakonec houby osolíme a ihned podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

Doporučení:

Pokud chcete houby konzervovat, dejte je ještě teplé do zavařovacích sklenic, zalijte povrch rozpuštěným sádlem, důkladně sklenice uzavřete a nechte vychladnout. Vydrží dlouho chutné, jen trochu změknou. Po otevření houby chvilku přerestujte a můžete je opět servírovat, nikdo nepozná, že nejsou čerstvé!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy