REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jidášovo ucho v pikantním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křupavá chuťovka v podobě smaženého jidášova ucha obaleného v mouce a pikantním těstíčku se sojovou omáčkou a chilli kořením.


Ingredience:
250 gčerstvého jidášova ucha
2 ksvajec
solamyl (škrobová moučka)
strouhaný zázvor
sojová omáčka
hladká mouka
chilli
olej

Postup:

1. Jidášovo ucho očistíme, omyjeme a necháme osušit
2. Ze škrobové moučky, strouhaného zázvoru, chilli a vajec vymícháme hladké těstíčko
3. Ochutíme pár kapkami sojové omáčky
4. Jidášovo ucho obalíme nejprve v hladké mouce a potom namočíme do těstíčka
5. Smažíme do zlatova z obou stran v rozpáleném oleji.

Doporučení:

Podáváme teplé jako pikantní chuťovku k pivu, vínu. Jidášovo ucho roste celoročně na nejčastěji bezu černém, pro svoji chrupavčitou konzistenci se používá do asijských pokrmů.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy