Křupavá chuťovka v podobě smaženého jidášova ucha obaleného v mouce a pikantním těstíčku se sojovou omáčkou a chilli kořením.
Ingredience:
250 g | čerstvého jidášova ucha |
2 ks | vajec |
solamyl (škrobová moučka) | |
strouhaný zázvor | |
sojová omáčka | |
hladká mouka | |
chilli | |
olej |
Postup:
1. Jidášovo ucho očistíme, omyjeme a necháme osušit
2. Ze škrobové moučky, strouhaného zázvoru, chilli a vajec vymícháme hladké těstíčko
3. Ochutíme pár kapkami sojové omáčky
4. Jidášovo ucho obalíme nejprve v hladké mouce a potom namočíme do těstíčka
5. Smažíme do zlatova z obou stran v rozpáleném oleji.
Podáváme teplé jako pikantní chuťovku k pivu, vínu. Jidášovo ucho roste celoročně na nejčastěji bezu černém, pro svoji chrupavčitou konzistenci se používá do asijských pokrmů.