Uvedený recept je na přípravu 4 omelet usmažených z klasického těsta na omelety dochuceného slaninou, houbami, cibulí …
Ingredience:
Rozpis na 4 omelety: | |
Na těstíčko: | |
100 g | polohrubé mouky |
2 ks | vejce |
1,5 dl | mléka |
sůl | |
Ostatní suroviny: | |
200 g | čerstvých hub |
50 g | slaniny |
50 g | nivy |
1 lžíce | zelené cibulové natě |
1 lžíce | nasekané petrželky |
pepř | |
sůl | |
Ostatní: | |
olej na usmažení omelet | |
nastrouhaný sýr na posypání | |
zeleninový salát na obložení omelet |
Postup:
- Z mouky, vajec, mléka, soli, vymícháme klasické omeletové těstíčko, to necháme odstát
- Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou slaninu, přidáme plátky hub, osolíme, opepříme, podusíme do měkka, směs necháme vychladnout
- Do omeletového těstíčka vmícháme vychladlé podušené houby, nasekanou nať cibule a petrželku
- Pánev potřeme olejem, zahřejeme, vlijeme těstíčko, usmažíme omelety z obou stran
- Hotové omelety na talíři posypeme nastrouhaným sýrem, po obvodu obložíme zeleninovým salátem, podáváme teplé.
Houbové omelety, můžeme vyrobit i ze sušených hub, které předem namočíme v mléce.
Poznámka:Text i foto: D. Marounek