REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové omelety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvedený recept je na přípravu 4 omelet usmažených z klasického těsta na omelety dochuceného slaninou, houbami, cibulí …


Ingredience:
Rozpis na 4 omelety:
Na těstíčko:
100 gpolohrubé mouky
2 ksvejce
1,5 dlmléka
sůl
Ostatní suroviny:
200 gčerstvých hub
50 gslaniny
50 gnivy
1 lžícezelené cibulové natě
1 lžícenasekané petrželky
pepř
sůl
Ostatní:
olej na usmažení omelet
nastrouhaný sýr na posypání
zeleninový salát na obložení omelet

Postup:
  1. Z mouky, vajec, mléka, soli, vymícháme klasické omeletové těstíčko, to necháme odstát
  2. Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou slaninu, přidáme plátky hub, osolíme, opepříme, podusíme do měkka, směs necháme vychladnout
  3. Do omeletového těstíčka vmícháme vychladlé podušené houby, nasekanou nať cibule a petrželku
  4. Pánev potřeme olejem, zahřejeme, vlijeme těstíčko, usmažíme omelety z obou stran
  5. Hotové omelety na talíři posypeme nastrouhaným sýrem, po obvodu obložíme zeleninovým salátem, podáváme teplé.
Doporučení:

Houbové omelety, můžeme vyrobit i ze sušených hub, které předem namočíme v mléce.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy