Z máčeného toustového chleba, povařených hub, na slanině orestované cibulce a koření připravená směs na slané lívance usmažené dozlatova na lívanečníku.
Ingredience:
Rozpis na cca 12 lívanečků: | |
2 hrsti | hub |
100 g | slaniny |
2 lžíce | hladké mouky |
1 dcl | mléka |
5 ks | kuliček nového koření |
3 ks | plátky toustového chleba |
2 ks | bobkového listu |
2 ks | vejce |
1 ks | větší cibule |
několik snítek petrželky | |
kmín | |
voda | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Houby uvaříme krátce s bobkovým listem a novým kořením
2. Asi 3 plátky toustového chleba nakrájíme na kostičky, zalijeme asi 1 dcl mléka a necháme nabobtnat
3. Vedle na pánvi si zesklovatíme slaninku s cibulkou a vmícháme uvařené okapané houby, lehce osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem
4. Vychladlou směs přidáme do pečiva spolu s 2 vejci a asi 2 lžícemi hladké mouky, dokořeníme solí a pepřem, nakonec přidáme petrželku
5. Pomalu smažíme na lívanečníku.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Tereza Buranská