REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové lívanečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z máčeného toustového chleba, povařených hub, na slanině orestované cibulce a koření připravená směs na slané lívance usmažené dozlatova na lívanečníku.


Ingredience:
Rozpis na cca 12 lívanečků:
2 hrstihub
100 gslaniny
2 lžícehladké mouky
1 dclmléka
5 kskuliček nového koření
3 ksplátky toustového chleba
2 ksbobkového listu
2 ksvejce
1 ksvětší cibule
několik snítek petrželky
kmín
voda
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Houby uvaříme krátce s bobkovým listem a novým kořením
2. Asi 3 plátky toustového chleba nakrájíme na kostičky, zalijeme asi 1 dcl mléka a necháme nabobtnat
3. Vedle na pánvi si zesklovatíme slaninku s cibulkou a vmícháme uvařené okapané houby, lehce osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem
4. Vychladlou směs přidáme do pečiva spolu s 2 vejci a asi 2 lžícemi hladké mouky, dokořeníme solí a pepřem, nakonec přidáme petrželku
5. Pomalu smažíme na lívanečníku.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i receptu: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy