REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omeleta se špenátem a brynzou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na pánvi na másle usmažené vaječné omelety, servírované naplněné brynzou a podušeným špenátem.


Ingredience:
Na omelety:
4 ksvejce
4 lžícesmetany na vaření 12 %
1 lžícemásla a trochu oleje
pepř
sůl
Na náplň:
200 gmraženého nebo čerstvého listového špenátu
100 gbrynzy
3 ksstroužky česneku
1 ksmenší cibule
1 lžíceoleje nebo másla
pepř
sůl

Postup:

1. Vejce prošleháme se smetanou, solí a pepřem
2. V pánvi si rozpálíme tuky, přidáme rozmíchaná vejce a usmažíme omeletu na mírném ohni
3. Na druhé pánvičce si připravíme náplň; na tuku zpěníme cibuli, přidáme na plátky nakrájený česnek, špenát, osolíme, opepříme, dusíme, dokud špenát nezměkne (je-li čerstvý), nebo se nerozmrazí (je-li mražený)
4. Hotovou omeletu opatrně přesuneme na talíř, navrstvíme špenát a posypeme rozdrobenou brynzou
5. Přehneme a můžeme podávat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy