REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omeleta se smrži

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smrže rostou z jara, nejvíce v kůře stromů. Jsou chuťově výborné a skvěle se hodí do různých směsí, samotné plněné ….


Ingredience:
150 gsmržů
3 ksrajčata
3 ksvejce
1 kscibule
1 lžíceparmazánu
červená mletá paprika
nasekaná petrželka
pažitka
máslo
pepř
sůl

Postup:
  1. Smrže podélně přepůlíme, zbavíme nečistot, které bývají uvnitř plodnic, rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na proužky
  2. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rajčata, cibuli, smrže, osolíme, opepříme, dusíme do měkka
  3. Podušenou směs zalijeme vejci, poprášíme paprikou, pepřem, necháme vejce ztuhnout
  4. Na konec posypeme nasekanými bylinkami a hoblinkami parmazánu.
Doporučení:

Podáváme s pečivem nebo chlebem.

Poznámka:

Text i foto: D. M.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy