REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzské toasty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Housky plněné karamelizovanou cibulí, šunkou a mozzarellou, namočené ve vaječné směsi, opečené dozlatova.


Ingredience:
4 kssladké housky nebo loupáku
8 ksplátků prosciutty (parmské šunky)
40 gmásla
120 gmozzarelly
4 lžícekaramelizované cibule
Na vaječnou směs:
120 mlmléka
4 ksvajec
mletý černý pepř
Na karamelizovanou cibuli:
1 lžíceolivového oleje
1 lžícecukru
50 gmásla
1 ksvelké cibule

Postup:

1. Housky rozkrojíme, spodní díly pokryjeme karamelizovanou cibulí, na každý dáme dva plátky prosciutta (parmské šunky), kolečka mozzarelly a přiklopíme vrchními díly
2. Rozklepnutá vejce rozmícháme s mlékem a přidáme mletý černý pepř
3. Každý sendvič nejprve z obou stran namočíme ve vaječné směsi a pak 2-3 minuty z každé strany opečeme na rozehřátém másle dozlatova a ihned podávámeKaramelizovaná cibule:
1. Máslo i olej rozehřejeme v širší pánvi, přidáme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli a opékáme 10 minut dozlatova
2. Pak vmícháme cukr, zahříváme dalších pár minut, přendáme do mísy a necháme zchladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy