REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

předkrmy

Artyčoky se zálivkou vinaigrette

Studený předkrm z Francie.

Baskická omeleta

Rychlý a chutný předkrm, popřípadě snídaně.

Brie s ovocem a ořechy

Ušlechtilý sýr s krémovou texturou a jemnou máslovou chutí nadchne každého, kdo si potrpí na lahodné plísňové sýry. Tučný měkký sýr z kravského mléka s bílou plísní na povrchu nejlépe vychutnáte s křupavou francouzskou bagetou a kvalitním vínem.

Brusinková paštika

Recept podle herečky Jitky Smutné z pořadu VIP Prostřeno. Paštika z drůbežích jater, brusinek, provensálského koření a dalších ingrediencí.

Burgundská vejce

Známý francouzský recept na ztracená vejce přelitá vinnou omáčkou a servírovaná na opečeném toastu.

Burgundské sýrové smaženky

Jíška smíchaná ze sýrem, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.

Cibulový koláč

Pokrm z Alsaska. Slaný koláč z orestované cibule, uzeného masa, smetany a vajíček.

Croque monsieur (krok mesjé)

V překladu chroustání pro pány. Je to teplá přesnídávka, rozšířená zvláště ve francouzských barech.

Fíkový tart s ricottovo-tvarohovým krémem a datlovým sirupem

Tento recept připravila Renáta Hečkova z blogu kolachella.blogspot.com. Jedná se o variaci na francouzskou kuchyni.

Francouzské toasty

Housky plněné karamelizovanou cibulí, šunkou a mozzarellou, namočené ve vaječné směsi, opečené dozlatova.

Francouzské toasty II.

Sladká snídaně francouzských králů. Dnes si na ni můžeme pochutnat i my. Stačí trochu času a dobré suroviny včetně, nejlépe čerstvého, sezónního ovoce.

Gratináda z baklažánů

Zapečená směs z podušených rajčat, opečených plátků baklažánů, bylinek, sýra a dalších ingrediencí.

Grilované škeble éclade

Škeble (slávky) ugrilované na borovicovém jehličí. Recept z Francie podle Zdeňka Pohlreicha.

Houby po burgundsku

Teplý předkrm z podušených hub spolu s bylinkami, cibulí, šunkou a česnekem, podlité červeným vínem, marinované, zapečené v troubě.

Humr po ďábelsku

Jedna z variant servírování humra.

Chřest se zálivkou vinaigrette

Svazky chřestu uvařené v mírně osolené a oslazené vodě, zalité sladkokyselou zálivkou.

Losos po bretaňsku

Teplý předkrm z kostek lososa orestovaných spolu se žampiony na másle.

Lososová francouzská pomazánka – Rillettes

Rillettes (čti rijet) je známá pomazánka z Francie vyráběná z různých druhů mas. Všechny variace jsou skvělé, ovšem z lososa je opravdu nepřekonatelná!

Pařížský sýrový dezert

Sýr promíchaný s jablky a mandlemi, spojený majonézou.

Paštičky se žampiony

Chaussons aux champignons, tak zní původní název tohoto francouzského receptu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy