předkrmy
Artyčoky se zálivkou vinaigrette
Studený předkrm z Francie.
Baskická omeleta
Rychlý a chutný předkrm, popřípadě snídaně.
Brie s ovocem a ořechy
Ušlechtilý sýr s krémovou texturou a jemnou máslovou chutí nadchne každého, kdo si potrpí na lahodné plísňové sýry. Tučný měkký sýr z kravského mléka s bílou plísní na povrchu nejlépe vychutnáte s křupavou francouzskou bagetou a kvalitním vínem.
Brusinková paštika
Recept podle herečky Jitky Smutné z pořadu VIP Prostřeno. Paštika z drůbežích jater, brusinek, provensálského koření a dalších ingrediencí.
Burgundská vejce
Známý francouzský recept na ztracená vejce přelitá vinnou omáčkou a servírovaná na opečeném toastu.
Burgundské sýrové smaženky
Jíška smíchaná ze sýrem, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.
Cibulový koláč
Pokrm z Alsaska. Slaný koláč z orestované cibule, uzeného masa, smetany a vajíček.
Croque monsieur (krok mesjé)
V překladu chroustání pro pány. Je to teplá přesnídávka, rozšířená zvláště ve francouzských barech.
Fíkový tart s ricottovo-tvarohovým krémem a datlovým sirupem
Tento recept připravila Renáta Hečkova z blogu kolachella.blogspot.com. Jedná se o variaci na francouzskou kuchyni.
Francouzské toasty
Sladká snídaně francouzských králů. Dnes si na ni můžeme pochutnat i my. Stačí trochu času a dobré suroviny včetně, nejlépe čerstvého, sezónního ovoce.
Francouzské toasty s karamelizovanou cibulí
Housky plněné karamelizovanou cibulí, šunkou a mozzarellou, namočené ve vaječné směsi, opečené dozlatova.
Gratináda z baklažánů
Zapečená směs z podušených rajčat, opečených plátků baklažánů, bylinek, sýra a dalších ingrediencí.
Grilované škeble éclade
Škeble (slávky) ugrilované na borovicovém jehličí. Recept z Francie podle Zdeňka Pohlreicha.
Houby po burgundsku
Teplý předkrm z podušených hub spolu s bylinkami, cibulí, šunkou a česnekem, podlité červeným vínem, marinované, zapečené v troubě.
Humr po ďábelsku
Jedna z variant servírování humra.
Chřest se zálivkou vinaigrette
Svazky chřestu uvařené v mírně osolené a oslazené vodě, zalité sladkokyselou zálivkou.
Losos po bretaňsku
Teplý předkrm z kostek lososa orestovaných spolu se žampiony na másle.
Lososová francouzská pomazánka – Rillettes
Rillettes (čti rijet) je známá pomazánka z Francie vyráběná z různých druhů mas. Všechny variace jsou skvělé, ovšem z lososa je opravdu nepřekonatelná!
Pařížský sýrový dezert
Sýr promíchaný s jablky a mandlemi, spojený majonézou.
Paštičky se žampiony
Chaussons aux champignons, tak zní původní název tohoto francouzského receptu.
- 1
- 2
- Následující
reklama