REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

předkrmy

Artyčoky se zálivkou vinaigrette

Studený předkrm z Francie.

Baskická omeleta

Rychlý a chutný předkrm, popřípadě snídaně.

Brie s ovocem a ořechy

Ušlechtilý sýr s krémovou texturou a jemnou máslovou chutí nadchne každého, kdo si potrpí na lahodné plísňové sýry. Tučný měkký sýr z kravského mléka s bílou plísní na povrchu nejlépe vychutnáte s křupavou francouzskou bagetou a kvalitním vínem.

Brusinková paštika

Recept podle herečky Jitky Smutné z pořadu VIP Prostřeno. Paštika z drůbežích jater, brusinek, provensálského koření a dalších ingrediencí.

Burgundská vejce

Známý francouzský recept na ztracená vejce přelitá vinnou omáčkou a servírovaná na opečeném toastu.

Burgundské sýrové smaženky

Jíška smíchaná ze sýrem, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.

Cibulový koláč

Pokrm z Alsaska. Slaný koláč z orestované cibule, uzeného masa, smetany a vajíček.

Croque monsieur (krok mesjé)

V překladu chroustání pro pány. Je to teplá přesnídávka, rozšířená zvláště ve francouzských barech.

Fíkový tart s ricottovo-tvarohovým krémem a datlovým sirupem

Tento recept připravila Renáta Hečkova z blogu kolachella.blogspot.com. Jedná se o variaci na francouzskou kuchyni.

Francouzské toasty

Sladká snídaně francouzských králů. Dnes si na ni můžeme pochutnat i my. Stačí trochu času a dobré suroviny včetně, nejlépe čerstvého, sezónního ovoce.

Francouzské toasty s karamelizovanou cibulí

Housky plněné karamelizovanou cibulí, šunkou a mozzarellou, namočené ve vaječné směsi, opečené dozlatova.

Gratináda z baklažánů

Zapečená směs z podušených rajčat, opečených plátků baklažánů, bylinek, sýra a dalších ingrediencí.

Grilované škeble éclade

Škeble (slávky) ugrilované na borovicovém jehličí. Recept z Francie podle Zdeňka Pohlreicha.

Houby po burgundsku

Teplý předkrm z podušených hub spolu s bylinkami, cibulí, šunkou a česnekem, podlité červeným vínem, marinované, zapečené v troubě.

Humr po ďábelsku

Jedna z variant servírování humra.

Chřest se zálivkou vinaigrette

Svazky chřestu uvařené v mírně osolené a oslazené vodě, zalité sladkokyselou zálivkou.

Losos po bretaňsku

Teplý předkrm z kostek lososa orestovaných spolu se žampiony na másle.

Lososová francouzská pomazánka – Rillettes

Rillettes (čti rijet) je známá pomazánka z Francie vyráběná z různých druhů mas. Všechny variace jsou skvělé, ovšem z lososa je opravdu nepřekonatelná!

Pařížský sýrový dezert

Sýr promíchaný s jablky a mandlemi, spojený majonézou.

Paštičky se žampiony

Chaussons aux champignons, tak zní původní název tohoto francouzského receptu.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.