V překladu chroustání pro pány. Je to teplá přesnídávka, rozšířená zvláště ve francouzských barech.
Ingredience:
1 ks a více | balení toustového chleba |
180 g a více | plátkového sýra |
150 g a více | strouhaného tvrdého sýra |
150 g a více | plátků šunky |
máslo |
Postup:
1. Asi půl hodiny předehříváme troubu, aby měla vysokou teplotu
2. Mezitím vymažeme pekáč máslem
3. Plátky šunky nakrájíme tak, aby se kryly s tousty a totéž se sýrem
4. Tousty namažeme z obou stran a vždy na jeden chleba položíme plátek sýra, plátek šunky a přikryjeme dalším chlebem
5. Vzniklý sendvič položíme na pekáč a svrchu zatlačíme, aby vše drželo pohromadě
6. Potom zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéci do horké trouby
7. Vyndáme asi po 5 až 7 minutách, obrátíme, zasypeme zbytkem sýra a vložíme znovu do trouby
8. Můžeme podávat se syrovou zeleninou, se salátem a pod., vhodné je i vychlazené lehké pivo.