REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm z Alsaska. Slaný koláč z orestované cibule, uzeného masa, smetany a vajíček.


Ingredience:
1 kgcibule
90 guzeného masa
90 gsádla nebo olivového oleje
240 mlsmetany
3 ksvajíček
čerstvě umletý černý pepř
sůl
dortová forma

Postup:

1. Na pánvičce rozehřejeme olej nebo sádlo a orestujeme na něm očištěnou, na kolečka nakrájenou cibuli
2. Dozlatova orastovanou cibuli osušíme nejlépe na savém papíru
3. Na pánvičku dáme na nudličky nakrájené uzené maso a několik minut z něho vysmažíme tuk
4. Smícháme vajíčka se smetanou a kořením, ke směsi přidáme cibuli a uzené maso a všechno nalijeme do dortové formy
5. Pečeme 10-15 minut v předehřáté troubě na 220 °C a dalších cca 15 minut při nižší teplotě 190 °C.

Doporučení:

Servírujeme teplé!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy