Jíška smíchaná ze sýrem, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.
Ingredience:
130 g | tvrdého sýra |
80 g | hladké mouky |
80 g | másla |
4 ks | žloutků |
1 ks | vejce na obalení |
4 dl | mléka |
muškátový květ | |
mletý pepř | |
jemná strouhanka na obalení | |
tuk na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Den předem připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a povaříme v hustou omáčku
2. Vmícháme do ní strouhaný sýr a sůl, hodně okořeníme, potom vmícháme žloutky, sejmeme z plotýnky a rozmícháme v hladké těsto
3. Těsto pak rozložíme do tvaru obdélníku na vymaštěný plech
4. Uložíme na chladné místo, druhý den z něj nakrájíme obdélníčky, obalíme je v rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme po obou stranách dorůžova
5. Podáváme horké.
Příprava jíšky viz. recept: Jíška.