REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Burgundské sýrové smaženky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jíška smíchaná ze sýrem, obalená ve strouhance a usmažená dozlatova.


Ingredience:
130 gtvrdého sýra
80 ghladké mouky
80 gmásla
4 ksžloutků
1 ksvejce na obalení
4 dlmléka
muškátový květ
mletý pepř
jemná strouhanka na obalení
tuk na smažení
sůl

Postup:

1. Den předem připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, rozšleháme a povaříme v hustou omáčku
2. Vmícháme do ní strouhaný sýr a sůl, hodně okořeníme, potom vmícháme žloutky, sejmeme z plotýnky a rozmícháme v hladké těsto
3. Těsto pak rozložíme do tvaru obdélníku na vymaštěný plech
4. Uložíme na chladné místo, druhý den z něj nakrájíme obdélníčky, obalíme je v rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme po obou stranách dorůžova
5. Podáváme horké.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy