REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fíkový tart s ricottovo-tvarohovým krémem a datlovým sirupem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept připravila Renáta Hečkova z blogu kolachella.blogspot.com. Jedná se o variaci na francouzskou kuchyni.


Ingredience:
Těsto:
150 ghladké mouky
70 gpráškového cukru
70 g studeného másla nakrájeného na kostky
1 ksvejce
Riccotovo-tvarohová náplň:
500 gtučného tvarohu
200 griccoty
datlový sirup podle chuti
citrónová kůra z jednoho citrónu
Dozdobení:
datlový sirup
ořechy
fíky

Postup:
  1. Suché ingredience potřebné na těsto prosejeme do větší mísy. Přidáme studené máslo a vytvoříme drobenku, do které následně přidáme i vejce. Těsto pěkně zpracujeme na jemnou kouli, nejlépe v mixéru, aby se máslo netopilo v rukách. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme vychladnout aspoň 1 hodinu.
  2. Vychladnuté těsto rozválíme a vložíme na dno i okraje do koláčové formy a z vrchu přejedeme válečkem na těsto, abychom se zbavili přebytečného těsta. Dno formy propíchneme vidličkou a vložíme do lednice. Formu s těstem vyložíme papírem na pečení a nasypeme na ní fazole (hrách, rýže, pohanka, cizrna). Korpus na tart pečeme 12-15 minut při 180 stupních.
  3. Všechny ingredience určeně na nádivku včetně vanilkových zrníček vyšleháme ručně metličkou do husté konzistence, kterou naplníme vychladnutý korpus a dámě na několik hodin do ledničky.
  4. Těsně před podáváním na tart uložíme fíky pokrájené na tenké plátky a na pánvi posypeme opečenými anebo oříšky podle chuti. Na závěr pochoutku přelejeme sirupem.
Poznámka:

Recept k článku: Pestrobarevný podzim ve vaší kuchyni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy