REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Artyčoky se zálivkou vinaigrette

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Studený předkrm z Francie.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
4 ksartyčoky
citrónová šťáva
sůl
Zálivka vinaigrette:
2 lžícecitrónové šťávy
5 lžicoleje
pepř
sůl

Postup:

1. Z čerstvých artyčoků odkrojíme stonky, špičky listů nůžkami odstřihneme a odstraníme spodní tvrdé listy
2. Artyčoky dobře omyjeme, vložíme do vařící vody s citrónovou šťávou a solí a vaříme 20 minut
3. Vyjmeme je, uchopíme střední lupínky, zakroutíme je a vytáhneme, květní pestíky (uvnitř na dně artyčoků) vyškrábeme lžičkou
4. Artyčoky dáme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka
5. Měkké artyčoky vyndáme a vychladíme
6. Zálivku podáváme zvlášť.

Zálivka: 2 lžíce citrónové šťávy, 5 lžic oleje, pepř, sůl. Všechny suroviny dobře v misce promícháme a hned použijeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy