REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chřest se zálivkou vinaigrette

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Svazky chřestu uvařené v mírně osolené a oslazené vodě, zalité sladkokyselou zálivkou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 gchřestu
cukr
sůl
Na zálivku:
5 lžicoleje
2 lžícecitrónové šťávy
černý mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěný chřest svážeme do svazečků, vložíme do osolené a mírně oslazené vařící vody a uvaříme doměkka
2. Vyjmeme je, osušíme na utěrce, odvážeme a po vychladnutí přelijeme zálivkou.

Příprava zálivky: Citrónovou šťávu smícháme s olejem, okořeníme pepřem a dochutíme solí. Ihned použijeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy