REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lososová francouzská pomazánka – Rillettes

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rillettes (čti rijet) je známá pomazánka z Francie vyráběná z různých druhů mas. Všechny variace jsou skvělé, ovšem z lososa je opravdu nepřekonatelná!


Ingredience:
4 porce – cca 8 ks:
300 glososa vcelku i s kůží
120 guzeného lososa
4 lžíceHellmann´s majonézy Delikátní
1 ksmladá cuketa
1 kscitron (na dochucení)
pažitka nebo jarní cibulka
pepř
sůl
bylinky, ředkvičky, paprika, mrkev na ozdobu
Ingredience na vývar:
0,5 lvody
0,2 lbílého vína
5 kskuliček nového koření
5 kskuliček celého pepře
2 kstenké plátky citronu i se slupkou
2 ksbobkové listy
1 ks10 cm stonku z řapíkatého celeru
1 ks5 cm pórku
snítka tymiánu
špetka soli

Postup:

1. Všechny ingredience na vývar dáme do rendlíku, uvedeme k varu a vaříme cca 10 minut
2. Poté přidáme lososa vcelku i s kůží a vaříme cca 15 minut (až je dobře provařený)
3. Stáhneme z ohně, necháme vychladit ve vývaru
4. Z lososa obereme světlé maso (tmavé maso a kůži nepoužijeme)
5. Maso natrháme do misky, přidáme nasekaného uzeného lososa, majonézu, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, necháme minimálně 2 hodiny v lednici odležet
6. Před podáváním smícháme s nasekanou pažitkou nebo jarní cibulkou
7. Z mladé cukety škrabkou na brambory podélně vytvoříme tenké plátky, na každý plátek cukety naneseme pomazánku, zamotáme a vesele ozdobíme bylinkami, ředkvičkou, nudličkami papriky, mrkví…

Poznámka:

Zdroj: www.hellmanns.cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy