Teplý předkrm z podušených hub spolu s bylinkami, cibulí, šunkou a česnekem, podlité červeným vínem, marinované, zapečené v troubě.
Ingredience:
400 g | očištěných žampionů s nerozvitými kloboučky |
125 g | na proužky pokrájené vařené a pak vyuzené šunky |
1,5 dl | červeného vína |
1 ks | stroužek česneku |
1 ks | větší cibule |
3 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | směsi sušených bylinek nebo hrst čerstvých |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. V hrnci na mírně rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, opékáme tak 3-4 minuty
2. Přidáme na plátky nakrájené žampiony, šunku, bylinky (čerstvé nadrobno nasekané) a červené víno, podle chuti ingredience osolíme a dochutíme pepřem, jakmile se začne směs v hrnci vařit, nádobu sundáme ze zdroje tepla a obsah necháme 30 minut v klidu marinovat
3. Pokrm přendáme do zapékací misky a v troubě předehřáté na 220 °C vše zapékáme asi 15 minut.
Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.
Poznámka:Recept nám poslal Ivo Marounek