REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brusinková paštika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept podle herečky Jitky Smutné z pořadu VIP Prostřeno. Paštika z drůbežích jater, brusinek, provensálského koření a dalších ingrediencí.


Ingredience:
300 gdrůbežích jater
150 ganglické slaniny
150 gmásla
50 gsušených brusinek
2 kslístky šalvěje
1 ksmenší cibule
1 ksstroužek česneku
trochu brusinkové zavařeniny nebo kompotu na potření
provensálské koření
bílé víno
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Sušené brusinky necháme nabobtnat v troše bílého vína, polovinu másla rozpustíme s lístky šalvěje
2. Na kostičkách slaniny orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek
3. Drůbeží játra opereme, očistíme, nakrájíme na kousky a orestujeme na teflonové pánvi na několika kapkách oleje, necháme vychladnout, pak játra rozmixujeme dohladka spolu s orestovanou cibulí, česnekem a slaninou
4. Přidáme zchladlé tekuté máslo, ze kterého jsme vyndali šalvěj a druhou polovinu másla, opět chvíli vše mixujeme
5. Nakonec přidáme brusinky, mixujeme jen krátce, aby v paštice zůstaly kousky (můžeme přilít i dvě lžíce vína, v němž byly brusinky namočeny)
6. Paštiku dle chuti osolíme a zamícháme do ní špetku bílého pepře a půl lžičky v hmoždíři rozdrceného prosátého provensálského koření
7. Ochucenou hmotu natlačíme do kovové formičky (kroužku) a povrch potřeme brusinkovou zavařeninou nebo hustším kompotem a dobře (nejlépe několik hodin) vychladíme
8. Na talířích jednotlivé porce paštiky zdobíme čerstvou bazalkou a servírujeme s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy