REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolková omeleta se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do zlatova opečená vaječná omeleta s křupavými fazolkami a rozpuštěným sýrem. Nastartuje vás do dalšího dne, a přitom ji zvládnete za čtvrt hodinky.


Ingredience:
4 ksvejce
3 lžícenastrouhaného sýra
200 g konzervovaných fazolkových lusků
1/2 lžičkykypřicího prášku
olej
sůl

Postup:

1. Fazolky slijeme a krátce opečeme na pánvi lehce pokapané olejem
2. Zalijeme rozšlehanými osolenými vejci smíchanými s kypřicím práškem a na mírném plameni pečeme, dokud omeleta ze spodní strany nezezlátne
3. Pak pomocí dvou talířů omeletu otočíme a ještě asi dvě až tři minuty dopékáme
4. Nakonec omeletu přeložíme na talíř a posypeme oblíbeným sýrem

Doporučení:

Omeletu podáváme s pečivem, zeleninovým salátem nebo vařenými či opečenými brambory. Pokud máte čas, můžete si oddělit žloutky od bílků a místo kypřicího prášku do omelety použít bílkový sníh.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy