REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňová omeleta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječná omeleta s pečenou a pak rozmačkanou dýní a strouhaným parmazánem, sypaná praženými dýňovými semínky.


Ingredience:
Na 2 porce:
300 gdýně Hokkaidó
4-5 ksvejce
3 lžíceparmazánu
pražená dýňová semínka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Dýni nakrájíme na plátky – neloupeme, a přeložíme na pekáč vyložený pečicím papírem
2. Zakápneme olejem, osolíme a pečeme asi 30 minut při 200 °C do měkka (respektujeme vlastnosti své trouby)
3. Necháme vychladnout
4. V misce ji rozmačkáme vidličkou, přidáme celá vejce a rozšleháme
5. Ochutíme solí a pepřem, přidáme strouhaný sýr, směs rozdělíme na dvě části, budeme mít dvě omelety
6. Pozvolna pečeme na lehce olejem vymazané pánvi do zlatova z obou stran
7. Na povrch nasypeme pražená dýňová semínka a ihned podáváme.

Doporučení:

V případě potřeby směs naředíme trchou mléka. Podáváme se zeleninovým salátem, můžeme i s bazalkovým pestem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy