REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlebové řízky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Střídky z chleba mírně rozmočené, smíchané s vejci, hladkou moukou a kořením, usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 ksmenší pecen chleba nebo 1/2 velkého
3-4 ksvejce
hladká mouka
pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Střídky chleba rozmočíme ve vodě, vyždímáme je
2. V míse smícháme vyždímaný chléb s rozšlehanými, mírně osolenými vejci a hladkou moukou, mouku přidáváme tak dlouho, dokud těsto nepřestane lepit
3. Hmotu okořeníme pepřem, osolíme, promícháme a vytvarujeme placičky, které usmažíme, v dobře rozpáleném oleji, dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy