REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buřtguláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě povařené brambory, salám, chilli papričky a další ingredience.


Ingredience:
600 gbrambor
400 gtočeného salámu
120 gcherry rajčátek
6 lžicoleje
3 lžícehladké mouky
1 lžícenasekané chilli papričky
1 lžícerajský protlaku
1 lžička lístků tymiánu
1 lžičkamleté sladké papriky
2 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
8 dlvývaru
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli nakrájíme na hrubo a na části rozehřátého oleje osmažíme dozlatova, snížíme teplotu, přimícháme hladkou mouku, mletou papriku a přidáme protlak, když se začne směs přichytávat, zalijeme vývarem a chvíli vaříme
2. Do tohoto základu vsypeme oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku, lístky tymiánu a oloupané, na menší kousky nakrájené brambory a vaříme zvolna do poloměkka
3. Pak přidáme na zbylém oleji opečená kolečka točeného salámu a na drobno nasekanou chilli papričku a vaříme ještě 5 minut doměkka
4. Nakonec přidáme cherry rajčátka, vše necháme přejít varem a podle chuti přisolíme.

Doporučení:

Jako přílohu můžeme podávat čerstvý chléb.

Poznámka:

Autorka fotografií: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy