REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bůček v zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Levný a rychlý recept na chutný oběd od paní Maruš.


Ingredience:
1 kgbůčku s kostí
500 gkysaného zelí (1 sáček)
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky asi 150 g velké
2. Jednotlivé kousky osolíme a postavíme na pekáč kůží dolů tak aby měly kolem sebe místo 3. Kolem každého kousku rozložíme kysané zelí i ke stěnám pekáče
4. Zelí nevymačkáváme, naopak dáme ho tam i s lákem, podlijeme vodou a maso posypeme kmínem
5. Dáme péci do trouby (na 190 °C) až je maso měkké 6. S ničím nehýbeme neotáčíme jen hlídáme aby se nám nepřipálilo.

Doporučení:

Podáváme s chlebem.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš: Toto ráda vařím když mám mnoho práce, protože všechno nachystám na plech a peče se to už samo, nemusím s tím nic dělat. Je to velmi chutné, maso natáhne chuť zelí a opačně, zelí má chuť po mase a bůček mi nepřipadá s tímto zelím tak tučný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy