Kotlety z vařených brambor, vejce a šunky, obalené v trojobalu, smažené dozlatova, podávané se zeleninovým salátem.
Ingredience:
500 g | brambor |
150 g | šunky |
1 ks | vejce |
prášek do pečiva | |
olej na smažení | |
voda | |
sůl | |
Na obalení: | |
1 ks | vejce |
hladká mouka | |
strouhanka | |
Na salát: | |
8 ks | rajčat |
1 ks | cibule |
citronová šťáva | |
olivový olej | |
pažitka | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je a rozmačkáme
2. Po zchladnutí k nim přidáme rozklepnuté vejce, na kostičky nakrájenou šunku, prášek do pečiva, dochutíme solí a vše dobře promícháme
3. Z těsta tvoříme placičky ve tvaru kotlet, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a osmažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova
4. Podáváme se zeleninovým salátem z rajčat nakrájených na menší kousky a oloupané cibule nakrájené na kolečka, ochucené solí, citronovou šťávou, olivovým olejem a posypané na drobno nasekanou pažitkou.