REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové kotlety se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kotlety z vařených brambor, vejce a šunky, obalené v trojobalu, smažené dozlatova, podávané se zeleninovým salátem.


Ingredience:
500 gbrambor
150 gšunky
1 ksvejce
prášek do pečiva
olej na smažení
voda
sůl
Na obalení:
1 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
Na salát:
8 ksrajčat
1 kscibule
citronová šťáva
olivový olej
pažitka
sůl

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme je a rozmačkáme
2. Po zchladnutí k nim přidáme rozklepnuté vejce, na kostičky nakrájenou šunku, prášek do pečiva, dochutíme solí a vše dobře promícháme
3. Z těsta tvoříme placičky ve tvaru kotlet, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a osmažíme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova
4. Podáváme se zeleninovým salátem z rajčat nakrájených na menší kousky a oloupané cibule nakrájené na kolečka, ochucené solí, citronovou šťávou, olivovým olejem a posypané na drobno nasekanou pažitkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy