REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový bác se švestkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z brambor, česneku, mouky, mléka, kvásku, škvarků a vajec, upečené dozlatova, podávané se švestkovou omáčkou.


Ingredience:
500 ghladké mouky
250 gškvarků
100 gsádla
50 gdroždí
500 mlpolotučného mléka
1 lžičkakrupice
1 lžičkamajoránky
4 ksbrambor
2 ksstroužků česneku
1 ks vejce
sádlo na vymazání
mák na vysypání
sůl
Na omáčku:
2 ksšvestkového kompotu (hmotnost pevného podílu 375 g)
2 kssvitků skořice
krupicový cukr (jsou-li kompoty sladké, lze vynechat)

Postup:

1. Kompoty slijeme do hrnce i se šťávou, přidáme skořici, případně přisladíme a na mírném ohni necháme rozvařit a zhoustnout na omáčku
2. Brambory i česnek oloupeme a za syrova nastrouháme na jemno, dáme do mísy
3. Z droždí, cukru, hrsti mouky a poloviny vlažného mléka necháme vzejít kvásek
4. Zbylou hladkou mouku přidáme do mísy, postupně přimícháme kvásek, zbylé mléko, sůl, majoránku, rozklepnuté vejce, škvarky, rozehřáté sádlo a vypracujeme těsto, které necháme vykynout (1hodinu)
4. Sádlem vymažeme dva nízké pekáčky, vysypeme mákem, vykynuté těsto rozdělíme do pekáčků a pečeme při 220 °C dozlatova (asi 30-40 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy