REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokolice s pohankou, masem a balkánským sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky orestovaného pečeného kuřecího masa s dušenou brokolicí, sypané balkánským sýrem. Ochucené česnekem.


Ingredience:
300 gčerstvé nebo mražené brokolice
200 gpečeného kuřecího masa
50 gslaniny (nemusí být)
1 ksstroužku česneku
1,5 hrnkuvroucí vody
1 hrnekpohanky
balkánský sýr
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Pohanku přebereme, propláchneme a vsypeme do vařící vody
2. Po minutě odstavíme a na půl hodiny uchováme v teple (já používám peřiny)
3. Mezitím si rozškvaříme špek, přidáme k němu prolisovaný česnek a ihned odstavíme
4. Brokolice uvaříme na páře téměř doměkka, pak nasekáme nadrobno a případně lehce osolíme
5. Maso nakrájíme na drobnější kousky
6. Pohanku, která do sebe vsákla všechnu vodu, smícháme s česnekovou slaninou, podle chuti osolíme, kdo chce, tak přidá i pepř, a přilijeme trochu olivového či jiného oleje
7. Vhodnou misku vypláchneme studenou vodou a skládáme do ní nejprve kuřecí maso, pak nasekanou brokolice a nakonec pohanku
8. Přimáčkneme lžící a vyklopíme na talířek
9. Pak posypeme balkánským nebo jiným sýrem a ihned podáváme.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy