REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínské nudle s česnekovými výhonky a houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Je doba zaštipování česneku, výhonky se dají skvěle využít třeba v asijské kuchyni a zkombinovat třeba s houbami a zeleninou (paprika, pórek, mladé kedlubny atd.).


Ingredience:
300 gčesnekových výhonků
250 ginstantních čínských nudlí
50 gsušených hub (hřibovité, třeba hřib kovář, hnědý atd.)
2 ksstroužky česneku
1 ksčervená paprika
1 kscibule
1 lžičkastrouhaného závoru
sojová omáčka
pažitka
chilli
olej
sůl

Postup:
  1. Nudle zalijeme vařící vodou a necháme změknout, vodu slijeme, necháme v sítku okapat
  2. Česnekové výhonky nakrájíme na 3-4 cm kousky, nasypeme do vroucí, povaříme 5 minut, vodu slijeme, necháme okapat
  3. Na oleji v pánvi orestujeme na proužky nakrájenou cibuli, přidáme česnekové výhonky, proužky papriky, předem namočené sušené houby (vhodný je hřib kovář, svojí barvou připomíná jidášovo ucho, které je v asijské kuchyni běžné)
  4. Restujeme až zelenina a houby změknou
  5. Do měkké směsi vmícháme čínské nudle, přidáme zázvor, česnek, podle chuti chilli, sojovou omáčku, vše důkladně promícháme
  6. Hotové nudle na talíři posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.
Poznámka:

Text i foto D. M.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy