REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou, kynutý houskový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbená rajská omáčka s osmaženými válečky z mletého vepřového masa podávaná s houskovým knedlíkem.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
400 gmletého masa
50 mlsmetany
2 kskonzerviček rajského protlaku
2 lžícesádla
2 kscibule
1 ksžemle
1 ksvejce
perník na zahuštění
vývar nebo bujon
mletá paprika
mletá paprika
nové koření
celý pepř
skořice
tymián
česnek
česnek
cukr
sůl
Na knedlíky:
500 ghrubé mouky
300 mlmléka (dle potřeby)
30 gdroždí
1 ks žemle
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Maso smícháme se žemlí, kterou jsme si namočili do smetany, přidáme koření a vejce – v případě potřeby zahustíme strouhankou
2. Vytvoříme válečky, které upečeme v troubě s trochou oleje asi 30 minut
3. Na sádle zpěníme cibuli, když zesklovatí přidáme protlak, cukr a koření v sáčku (kvůli snadnému vyjmutí)
4. Podlijeme vývarem a dvacet minut provaříme
5. Na závěr zahustíme strouhaným perníkem
6. Knedlíky připravíme tak, že si do prosáté mouky vytvoříme důlek, přidáme rozdrobené droždí s trochou cukru, necháme vzejít kvásek, pak přilijeme zbytek mléka, vejce, těsto osolíme a nakonec nasypeme do středně řídké směsi nakrájenou žemli
7. Podsypeme moukou a necháme kynout
8. Pak vytvoříme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě 25 minut a po polovině varu je otočíme.

Doporučení:

Oblíbená rajská omáčka s válečky z vepřového mletého masa a houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy