REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou, kynutý houskový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbená rajská omáčka s osmaženými válečky z mletého vepřového masa podávaná s houskovým knedlíkem.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
400 gmletého masa
50 mlsmetany
2 kskonzerviček rajského protlaku
2 lžícesádla
2 kscibule
1 ksžemle
1 ksvejce
perník na zahuštění
vývar nebo bujon
mletá paprika
mletá paprika
nové koření
celý pepř
skořice
tymián
česnek
česnek
cukr
sůl
Na knedlíky:
500 ghrubé mouky
300 mlmléka (dle potřeby)
30 gdroždí
1 ks žemle
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Maso smícháme se žemlí, kterou jsme si namočili do smetany, přidáme koření a vejce – v případě potřeby zahustíme strouhankou
2. Vytvoříme válečky, které upečeme v troubě s trochou oleje asi 30 minut
3. Na sádle zpěníme cibuli, když zesklovatí přidáme protlak, cukr a koření v sáčku (kvůli snadnému vyjmutí)
4. Podlijeme vývarem a dvacet minut provaříme
5. Na závěr zahustíme strouhaným perníkem
6. Knedlíky připravíme tak, že si do prosáté mouky vytvoříme důlek, přidáme rozdrobené droždí s trochou cukru, necháme vzejít kvásek, pak přilijeme zbytek mléka, vejce, těsto osolíme a nakonec nasypeme do středně řídké směsi nakrájenou žemli
7. Podsypeme moukou a necháme kynout
8. Pak vytvoříme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě 25 minut a po polovině varu je otočíme.

Doporučení:

Oblíbená rajská omáčka s válečky z vepřového mletého masa a houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy