REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dalmátské čufty s rajskou omáčkou, kynutý houskový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbená rajská omáčka s osmaženými válečky z mletého vepřového masa podávaná s houskovým knedlíkem.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
400 gmletého masa
50 mlsmetany
2 kskonzerviček rajského protlaku
2 lžícesádla
2 kscibule
1 ksžemle
1 ksvejce
perník na zahuštění
vývar nebo bujon
mletá paprika
mletá paprika
nové koření
celý pepř
skořice
tymián
česnek
česnek
cukr
sůl
Na knedlíky:
500 ghrubé mouky
300 mlmléka (dle potřeby)
30 gdroždí
1 ks žemle
1 ksvejce
sůl

Postup:

1. Maso smícháme se žemlí, kterou jsme si namočili do smetany, přidáme koření a vejce – v případě potřeby zahustíme strouhankou
2. Vytvoříme válečky, které upečeme v troubě s trochou oleje asi 30 minut
3. Na sádle zpěníme cibuli, když zesklovatí přidáme protlak, cukr a koření v sáčku (kvůli snadnému vyjmutí)
4. Podlijeme vývarem a dvacet minut provaříme
5. Na závěr zahustíme strouhaným perníkem
6. Knedlíky připravíme tak, že si do prosáté mouky vytvoříme důlek, přidáme rozdrobené droždí s trochou cukru, necháme vzejít kvásek, pak přilijeme zbytek mléka, vejce, těsto osolíme a nakonec nasypeme do středně řídké směsi nakrájenou žemli
7. Podsypeme moukou a necháme kynout
8. Pak vytvoříme dva knedlíky, které vaříme v osolené vodě 25 minut a po polovině varu je otočíme.

Doporučení:

Oblíbená rajská omáčka s válečky z vepřového mletého masa a houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy