REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketová musaka s rajčaty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vrstva bambor, cuket a rajčat přelitá sýrovou směsí, zapečená dozlatova.


Ingredience:
600 gbrambor
500 gcukety
250 goloupaných rajčat
150 gcibule
80 gstrouhaného sýra
3 ksvajec
2 ksstroužků česneku
2 lžícesekaných bylinek (petrželky,bazalky)
180 mlsmetany
100 mlolivového oleje
mletý pepř
sůl
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy

Postup:

1. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na kostičky
2. Omytou cuketu a oloupané brambory nakrájíme na plátky
3. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a oloupané, rozetřené stroužky česneku
4. Dno mísy poklademe částí brambor, na ně navrstvíme část cuket i rajčata, osolíme, opepříme, potřeme orestovanou cibulí s česnekem a nakonec poklademe zbylými bramborami a cuketou
5. Smetanu, rozklepnutá vejce, strouhaný sýr, na drobno nasekané bylinky, sůl a pepř rozmícháme, rozlijeme do mísy a pečeme ve vyhřáté troubě při 165 °C asi 50 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy