REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí gnocchi s rajčaty a špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené domácí noky smíchané se směsí z cherry rajčátek, špenátu, chilli papričky a dalších ingrediencí, servírované posypané nastrouhaným parmazánem.


Ingredience:
Na gnocchi:
1 kgmoučných brambor
200 g (asi)hladké mouky
1 ksvejce
voda
sůl
Na dohotovení:
2 lžícekaparů
250 gcherry rajčátek
200 gšpenátových listů
100 gčerných oliv
80 gstrouhaného parmazánu
3 ksstroužků česneku
1 kschilli papričky
olivový olej
sůl

Postup:

1. Dobře omyté brambory uvaříme zvolna ve vroucí vodě doměkka, pak je slijeme, když trochu zchladnou oloupeme je, prolisujeme, přidáme vejce, sůl, většinu hladké mouky a vypracujeme hladké nelepivé těsto (během hnětení podsypáváme zbylou moukou)
2. Potom těsto rozdělíme na několik částí, z každé vytvarujeme váleček o průměru prstu, ty rozkrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé a po částech je uvaříme ve vroucí osolené vodě (asi 3 minuty), poté je vyndáme a necháme na cedníku okapat 3. Očištěnou chilli paprički i oloupané stroužky česneku nasekané na drobno a v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme, přidáme omytá na půlky překrájená rajčátka, olivy, kapary a orestujeme
4. Očištěné listy špenátu překrájíme a společně s noky přidáme do pánve, vše podlijeme trochou vody, ve které jsme vařili noky, osolíme a prohřejeme
5. Rozdělíme na talíře a posypeme na jemo strouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy