Uvařené domácí noky smíchané se směsí z cherry rajčátek, špenátu, chilli papričky a dalších ingrediencí, servírované posypané nastrouhaným parmazánem.
Ingredience:
Na gnocchi: | |
1 kg | moučných brambor |
200 g (asi) | hladké mouky |
1 ks | vejce |
voda | |
sůl | |
Na dohotovení: | |
2 lžíce | kaparů |
250 g | cherry rajčátek |
200 g | špenátových listů |
100 g | černých oliv |
80 g | strouhaného parmazánu |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | chilli papričky |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
1. Dobře omyté brambory uvaříme zvolna ve vroucí vodě doměkka, pak je slijeme, když trochu zchladnou oloupeme je, prolisujeme, přidáme vejce, sůl, většinu hladké mouky a vypracujeme hladké nelepivé těsto (během hnětení podsypáváme zbylou moukou)
2. Potom těsto rozdělíme na několik částí, z každé vytvarujeme váleček o průměru prstu, ty rozkrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé a po částech je uvaříme ve vroucí osolené vodě (asi 3 minuty), poté je vyndáme a necháme na cedníku okapat 3. Očištěnou chilli paprički i oloupané stroužky česneku nasekané na drobno a v pánvi na rozehřátém oleji osmahneme, přidáme omytá na půlky překrájená rajčátka, olivy, kapary a orestujeme
4. Očištěné listy špenátu překrájíme a společně s noky přidáme do pánve, vše podlijeme trochou vody, ve které jsme vařili noky, osolíme a prohřejeme
5. Rozdělíme na talíře a posypeme na jemo strouhaným parmazánem.