REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bedly na bílém víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jídla z hub, tentokrát bedly.


Ingredience:
1000 gbedel
50 ganglické slaniny
1 dlbílého vína
1 lžíceolivového oleje
šťáva z půlky citrónu
mletý pepř
máslo
sůl

Postup:

1. Hlavičky bedel oloupeme a osmahneme z obou stran prudce na oleji
2. Pak je narovnáme do zapékací misky vymazané máslem
3. Bedly osolíme a opepříme
4. Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na zbylém oleji
5. Podlijeme bílým vína a povaříme
6. Tuto směs ochutíme ještě citrónovou šťávou a přelijeme přes hlavičky bedel
7. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme vařené brambory nebo chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy