REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené houby po anglickém způsobu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houby podušené ve vývaru s sherry a smetanou.


Ingredience:
800 ghub
100 gtlustého od šunky
2 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
1/2 kscitrónu
trochu hovězího vývaru
(nebo vodu s masoxem)
sklenku sherry
sklenku smetany
bílý pepř
kari koření
petrželku
sůl

Postup:

1. Houby nakrájíme na čtvrtky
2. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky pokrájené tlusté šunky, cibuli, houby a dusíme podlité vývarem
3. Přidáme kuličku uhnětenou z másla a mouky a houby tak zahustíme
4. Vmícháme sherry, citrónovou šťávu a smetanu, okořeníme a přidáme usekanou petrželku.

Doporučení:

Podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy