REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Květákový mozeček s vařenými brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato verze je skvělá tím, že jídlo působí mnohem hezčím dojmem než klasický květákový mozeček. Podáváme se zeleninovou oblohou dle chuti.


Ingredience:
1 kscelého květáku
1 ksvelké cibule
4 ksvajec
3 lžícemásla
pepř
Na brambory:
8 ksstředně velkých brambor
kurkuma
voda
sůl

Postup:

1. Květák natrhaný na růžičky povaříme do měkka v osolené vodě
2. V pánvi si rozehřejeme máslo, na něm do zlatova orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli
3. Mezitím slijeme vodu z uvařeného květáku, který vidličkou rozmačkáme na malé kousky
4. Ke květáku přidáme orestovanou cibuli
5. Zatím květák s cibulkou nepromícháváme a připravíme ze čtyř vajíček na té samé pánvi bez jakéhokoliv dalšího přidání oleje nebo másla míchaná vajíčka, která jen lehce osolíme
6. Jakmile jsou míchaná vajíčka hotová, dáme je do hrnce ke květáku a cibulce a vše opatrně promícháme.

Postup přípravy brambor:
1. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vložíme do vody, kterou osolíme a přidáme do ní špetičku kurkumy (jen lehce mezi prsty)
2. Brambory dovaříme a vodu slijeme.

Doporučení:

Brambory s kurkumou získají nejen skvělou barvu, ale i chuť.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy