Chcete si i během letních měsíců zachovat dostatečné množství energie a štíhlou linii? Naservírujte si bulgur se zeleninou. Příprava je snadná, navíc si zajistíte přísun všech důležitých makroživin.
Ingredience:
1/2 hrnku | uvařeného bulguru od Bonavity |
10 ks | lístků čerstvé bazalky |
3 ks | rajčata |
3 ks | ředkvičky |
2 ks | uvařená vejce |
1/3 ks | salátové okurky |
1/2 ks | žluté papriky |
1 hrst | polníčku |
3 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | citronové šťávy |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Nejprve si uvaříme bulgur dle návodu ve vývaru.
- Než se nám uvaří, připravíme si zeleninu. Nakrájíme si okurku, papriku, ředkvičky, rajčata i polníček.
- K připravené zelenině přidáme nakrájená vajíčka.
- Bazalku si nakrájíme a smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou.
- Nakonec smícháme uvařený bulgur, zeleninu s vajíčky a olivový olej s bazalkou a citronovou šťávou. Osolíme a opepříme.