REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bulgur se Šmakounem a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bulgur s mrkví, červenou paprikou, pórkem, cibulí a kostičkami Šmakouna. Tip na rychlý a lehký oběd nebo večeři.


Ingredience:
200 gŠmakouna (uzený, hlíva ústřičná, přírodní)
100 gbulguru
4 lžícepórku
3 lžíce sterilované kukuřice
1 dlzeleninového vývaru
2 ksstředně velké mrkve
1 ksčervené papriky
zeleninový vývar do bulguru
čerstvě mletý pepř
sušený česnek
olivový olej
sůl

Postup:

1. Do vroucího vývaru přisypeme bulgur – v poměr 2 díly vývaru a 1 díl bulguru
2. Povaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 12 minut
3. Pak odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme dalších 15 minut dojít
4. Mezitím na středně ohřátém oleji orestujeme tenké proužky mrkve a když zezlátne, přidáme Šmakoun nakrájený na centimetrové kostičky
5. Necháme lehce zezlátnout, přisypeme papriku (tenké proužky) a pórek nakrájený stejně jako paprika
6. Po chvíli zalijeme vývarem, necháme jej téměř vyvařit a nakonec dochutíme solí, pepřem, česnekem
7. Těsně na závěr do směsi přidáme kukuřici.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.Nevíte, co je Šmakoun, z čeho se vyrábí a jak z něj vařit? Navštivte stránky: www.smakoun.eu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy