REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čínské nudle s houbičkami enoki

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oblíbené čínské nudle s vynikajícími houbičkami enoki, červenou paprikou, jarní cibulkou a plátky česneku. Dochucené sojovou omáčkou a zázvorem.


Ingredience:
200 gčínských nudlí
500 gčesnekových výhonků (lze nahradit zelenými fazolkami)
100 ghoubiček enoki
2 ksstroužku česneku
1 kssvazku jarní cibulky
1 kszázvoru (asi 1 cm)
2 lžíceoleje
1 lžícesojové omáčky

Postup:

1. Na rozpáleném oleji osmahneme plátky česneku, nastrouhaný zázvor, přidáme, proužky papriky, kousky česnekových výhonků a kolečka jarní cibulky i s natí
2. Zakápneme sojovou omáčkou a orestujeme do měkka
3. Když je zelenina měkká přidáme houbičky enoki a 1 minutu podusíme – déle by houbička a jejich tenké třeně ztvrdly
4. Hotovou směs promícháme s uvařenými a okapanými nudlemi, krátce za stálého míchání prohřejeme a teplé podáváme.

Poznámka:

Neznáte houbičky enoki? Nevadí! Přečtěte si o nich v našem článku zde: Bílé houbičky enoki.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy