REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Falafel burger s červenou řepou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento recept na Falafel burger s červenou řepou pochází od bloggerky Gábi v kuchyni. K němu si můžete třeba dopřát pečené batáty, brambory či červenou řepou.


Ingredience:
Ingredience pro řepový burger:
200 gsměsi Crispins na cizrnový falafel
1 ksvětší červená řepa
300 mlstudené vody
1 hrstmletého římského kmínu
1 hrstnasekaného koriandru
2 lžičkyoleje
pepř
sůl
Ingredience na avokádový dip:
1 ksavokádo
1 ksmalá červená cibule
1 ksstroužek česneku
pepř
sůl
Ingredience na hummusový dip:
200 gsměsi Crispins na cizrnový hummus
60 gsezamové pasty
600 mlstudené vody
chilli paprička
pepř
sůl
Ingredience na kompletaci:
hamburgerové housky
mix salátů
rajče

Postup:
  1. Směs na cizrnový falafel Crispins smícháme s 300 ml studené vody. Dle návodu přidáme ještě 2 lžičky oleje, promícháme a necháme odstát alespoň 5 minut. Ke směsi přimícháme na jemno nastrouhanou červenou řepu. Nasekaný koriandr, namletý kmín a dochutíme solí a pepřem. Rukou tvoříme placičky. Pečeme buď na oleji, nebo v troubě.
  2. Na avokádový dip si rozmačkáme na prkýnku avokádo a dáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibulku. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.
  3. Hummus si připravíme z 200 g směsi Crispins. Přidáme 600 ml vody a rozmixujeme dohladka. Přidáme cca 60 g sezamové pasty a opět rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem nebo chilli papričkou.
  4. Kompletujeme do hamburgerových housek. Na vrchní stranu housky dáme připravený hummus, na spodní stranu housky dáme připravený avokádový dip. Přidáme plátek rajčete, mix salátu a falafelovou placku z červené řepy.
Doporučení:

Podávat můžeme s pečenými batáty, brambory či červenou řepou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů na džemy a marmelády

Džem má řidší konzistenci a většinou obsahuje celé kousky ovoce. Marmeláda je tužší a připravujeme ji z hodně vyzrálého ovoce, které buď prolisujeme strojkem na ovoce, nebo rozmixujeme a propasírujeme přes síto. Takže stručně: džem se vaří z celého nebo na kousky nakrájeného ovoce, základem marmelády je ovocný protlak (prolisované ovoce). Ale dost teorie! Přinášíme vám ty nejlepší recepty na džemy a marmelády z naší databáze. Tady jsou.

číst dále ...

Snídaňové kaše na každý den

Pět pracovních dní v týdnu, 5 inspirací pro milovníky kaší. Protože není nic lepšího než začít hektické ráno zdravou bombou, která vám dá energii do celého dne.

číst dále ...

Vinařské stezky a cyklostezky

Teplé letní počasí přímo vyzývá k pohybu a aktivně strávenému času. Za vínem, sportem a nádhernou přírodou se vydejte na jižní Moravu, kde najdete několik vinařský stezek a cyklostezek. Tato unikátní 1 200 km dlouhá síť značených cyklostezek protkává území všech jihomoravských vinařských podoblastí. Trasy jednotlivých okruhů jsou perfektně zpracovány do map s informacemi o jejich délce, výškovém profilu a stavu povrchu. Nenechte krásy Moravy dlouho čekat a vydejte se vstříc krásám přírody a vína.

číst dále ...

Kulaté 3D dorty – veselé i elegantní, každý si najde ten svůj

Pomalu ubíhající karanténu jsme si krátili pečením a vařením, a tak není divu, že už nás klasické dorty začaly trochu nudit. Pokud zrovna chystáte oslavu, inspirujte se našimi zábavnými 3D dorty. Všechny jsou kulaté, a přitom každý úplně jiný.

číst dále ...

Hranolky mají svůj den, co o nich víte?

13. červenec je celosvětově známý jako Mezinárodní den hranolek (Fête de la Frite). Tento zvláštní den vznikl v roce 1977, kdy se pan André Desboise a lovecká společnost Sulignat rozhodli uspořádat slavnostní den a pozvat obyvatele vesnice a majitele okolních panství. V tento den připravili 10 kg hranolků, následující rok se rozhodli pro velký úspěch akci opakovat a tak vznikl Fête de la Frite. Od roku 2015 oslavy provází tematické průvody, historické hry a soutěže o nejlepší hranolky. V Belgii se tento svátek slaví 14. července a ve zbytku světa připadá na 13. července. Ale celosvětově nejznámější hranolky jsou ty z McDonald´s.

číst dále ...

Tančící, Teddy i Zlatý: Mezinárodní den gumových medvídků je po roce opět tu

Léto je tu a s ním i prázdniny plné zábavy. Zpestřete si tyto dny a 15. července oslavte Mezinárodní den gumových medvídků, kteří se po generace těší oblibě po celém světě. Významný je tento rok především pro Haribo, největšího výrobce želatinových bonbonů, které letos slaví 100 let od svého založení. Znáte všechny medvídky, kteří patří do jeho rodiny?

číst dále ...

Ryba je perfektní surovina na léto. Víte, jak na ni?

Dříve lidi jedli vše, co vypěstovali nebo ulovili. Jednou z nejdůležitějších potravin byla právě ryba. Výzkumy potvrzují, že všichni, kteří je pravidelně konzumují, vykazují lepší zdravotní stav než ti, kteří se jim vyhýbají. Češi bohužel patří spíše do té druhé skupiny. Nesníme ani čtvrtinu evropského ročního průměru. Přitom kvalita našich ryb je opravdu vysoká. Své TOP postavení si u nás udržuje tradiční kapr. O sladkovodních rybách prozradil Akademii kvality mnoho zajímavostí Ing. Martin Urbánek, Ph.D., zástupce ředitele Rybářského sdružení České republiky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy