REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Falafel se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené cizrnové placičky zapečené se špenátem.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
500 gcizrny
500 gmraženého listového špenátu
4 lžícenasekané petrželky
1 lžícemletého římského kmínu
2 lžičkymletého koriandru
1/2 lžičkykajenského pepře
300 mlsmetany
7 ksstroužků česneku
2 kskrajíců bílého chleba
2 kscibule
2 ksvejce
olivový olej
mletý pepř
strouhanka
dýňová a slunečnicový semínka na posypání
sůl

Postup:

1. Propláchnutou cizrnu zalijeme studenou vodou, necháme přes noc nabobtnat, pak vodu slijeme, znovu zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme doměkka (1hodinu), přecedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme
2. K cizrně přidáme vymačkaný, ve studené vodě namočený chleba, jednu oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, tři oloupené, nadrobno nasekané stroužky česneku a promícháme na kaši
3. Pak přidáme rozklepnutá vejce, nasekanou petrželku, kajenský pepř, mletý koriandr, mletý římský kmín, trochu soli, důkladně vše promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou a necháme 10 minut odležet
4. Ze směsi vytvoříme malé placičky, které na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách dozlatova (z každé strany asi 1-2 minuty)
5. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět zbylou oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme vymačkaný špenát, zalijeme smetanou a povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a přendáme do zapékací mísy
6. Na špenát položíme opečené placičky, posypeme slunečnicovými i dýňovými semínky a zapečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 10-15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy