REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Falafel se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené cizrnové placičky zapečené se špenátem.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
500 gcizrny
500 gmraženého listového špenátu
4 lžícenasekané petrželky
1 lžícemletého římského kmínu
2 lžičkymletého koriandru
1/2 lžičkykajenského pepře
300 mlsmetany
7 ksstroužků česneku
2 kskrajíců bílého chleba
2 kscibule
2 ksvejce
olivový olej
mletý pepř
strouhanka
dýňová a slunečnicový semínka na posypání
sůl

Postup:

1. Propláchnutou cizrnu zalijeme studenou vodou, necháme přes noc nabobtnat, pak vodu slijeme, znovu zalijeme vodou a na mírném plameni vaříme doměkka (1hodinu), přecedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme
2. K cizrně přidáme vymačkaný, ve studené vodě namočený chleba, jednu oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, tři oloupené, nadrobno nasekané stroužky česneku a promícháme na kaši
3. Pak přidáme rozklepnutá vejce, nasekanou petrželku, kajenský pepř, mletý koriandr, mletý římský kmín, trochu soli, důkladně vše promícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou a necháme 10 minut odležet
4. Ze směsi vytvoříme malé placičky, které na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách dozlatova (z každé strany asi 1-2 minuty)
5. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět zbylou oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme vymačkaný špenát, zalijeme smetanou a povaříme, podle chuti osolíme, opepříme a přendáme do zapékací mísy
6. Na špenát položíme opečené placičky, posypeme slunečnicovými i dýňovými semínky a zapečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 10-15 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy