REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolky zapečené s vepřovým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené fazolky zapečené s vepřovým masem ve vlastní šťávě, okořeněné a zalité rozšlehanými vejci s mlékem.


Ingredience:
600 gfazolek
330 gvepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
2 dlmléka
2 ksvajec
1 ksmalé cibule
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Fazolky zbavíme vláken, nakrájíme na menší kousky, dáme do malého množství osolené horké vody, dusíme pod pokličkou téměř doměkka, scedíme a necháme okapat
2. Z masové konzervy odebereme sádlo a na jeho větší části osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli
3. Zapékací misku vymažeme zbylým sádlem, urovnáme do ní vrstvy fazolek, vepřového masa z konzervy, osmaženou cibuli, vše osolíme a opepříme
4. Dáme do trouby, chvíli prohřejeme a pak zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, solí a zapečeme.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy