REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzské brambory IV.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory prokládané opečenou uzeninou, cibulí a plátky vajec, zalité rozšlehanými vejci s mlékem, v troubě zapečené.


Ingredience:
1 kgbrambor
300 guzeniny nebo uzeného masa
200 mlmléko nebo smetany
4 ksvajec
1 ksmenší cibule
mletý pepř
strouhanka na vysypání
olej na vymazání
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve vodě téměř doměkka, scedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Dvě vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Uzeninu nebo uzené maso nakrájíme na kostičky
4. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu, trochu kmínu a společně opečeme
5. Zapékací mísu vymazanou olejem a vysypanou strouhankou vyložíme polovinou plátků brambor, osolíme, opepříme, pokryjeme vrstvou uzeniny s cibulí, poklademe plátky vajec a dokončíme horní vrstvou brambor
6. Necháme asi 15 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C zapéct, pak zalijeme mlékem rozšlehaným se zbylými vejci. solí, pepřem a pečeme ještě asi 25 minut

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy