Brambory prokládané opečenou uzeninou, cibulí a plátky vajec, zalité rozšlehanými vejci s mlékem, v troubě zapečené.
Ingredience:
1 kg | brambor |
300 g | uzeniny nebo uzeného masa |
200 ml | mléko nebo smetany |
4 ks | vajec |
1 ks | menší cibule |
mletý pepř | |
strouhanka na vysypání | |
olej na vymazání | |
kmín | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Brambory uvaříme ve vodě téměř doměkka, scedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky
2. Dvě vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky
3. Uzeninu nebo uzené maso nakrájíme na kostičky
4. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu, trochu kmínu a společně opečeme
5. Zapékací mísu vymazanou olejem a vysypanou strouhankou vyložíme polovinou plátků brambor, osolíme, opepříme, pokryjeme vrstvou uzeniny s cibulí, poklademe plátky vajec a dokončíme horní vrstvou brambor
6. Necháme asi 15 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C zapéct, pak zalijeme mlékem rozšlehaným se zbylými vejci. solí, pepřem a pečeme ještě asi 25 minut