REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Galettka s krvavými pomeranči

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z veganských receptů. Jde o těsto upečené v troubě pěkně dozlatova, plněné kolečky pomeranče. Recepty připravila Martina Schmidtová z blogu „Tina je doma.“


Ingredience:
Těsto na galetky:
180 ghladké mouky
125 gstudeného rostlinného tuku
2 až 3 plné lžícestudené vody
2 plné lžícehnědého práškového cukru
1 plná lžícenatrhaných listů tymiánu
1/2 čajové lžičkysoli
Na náplň:
4 kskrvavé pomeranče
4 plné lžícekukuřičného škrobu
2 plné lžícecukru a na posypání těsta
pár lístků tymiánu na posypání náplně

Postup:
  1. Smíchejte suché ingredience na těsto – mouku, sůl, cukr a tymián, přidáme na kousky nakrájený studený tuk a vodu, vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme do chladničky na půl hodinu
  2. Troubu předehřejme na 200 stupňů a plech na pečení vyložíme papírem na pečení
  3. Na náplň očistíme pomeranče, dva nakrájíme na plátky a odložíme, další dva oloupeme na měsíčky, pomeranče krájíme nad mísou, do které zachytíme šťávu, k ní přimícháme pomeranče a ostatní suroviny na náplň
  4. Vychlazené těsto vyválíme na kulatý plát
  5. Do středu dáme náplň, okraje zahneme přes náplň tak, abychom jí celou zakryli, okraje potřeme rostlinným mlékem a posypeme cukrem
  6. Pečeme přibližně 45 minut.
Poznámka:

Recept k článku: 1.11. Světový den veganů přichází ve znamení nových chutí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy