pečená, zapečená
Baklažány plněné masem
Na půlky rozkrojené baklažány, vydlabané a plněné směsí z masa, žemle, papriky ….., zapečené v troubě.
Balkánské plněné lilky
Jedna z možností, jak zapéci půlky lilků naplněné zeleninovou směsí. Inspirace podle receptu z balkánské kuchyně, kde k takto zapečeným lilkům doporučují jako přílohu šafránovou rýži.
Bramborová omeleta II.
Plátky brambor ochucené česnekem, zalité rozšlehanými vejci, pokladené rajčaty a mozzarellou, posypané oreganem, v troubě zapečené.
Bramborové překvapení
Předvařené brambory plněné uvařenými vejci, přelité ochuceným bešamelem a posypané strouhaným sýrem, zapečené dozlatova.
Bramborové špecle gratinované s cizrnou, zeleninou a sýrem
Zapečený vegetariánský pokrm vhodný jako oběd či večeře. Cizrna (jinak také zvaná římský hrách) je téměř zázračná nenadýmavá luštěnina s mnoha pozitivními účinky na naše zdraví, i proto stojí za to vyzkoušet tento recept!
Bramborový štrúdl s čedarem
Štrúdl plněný bramborovu směsí promíchanou se sýrem, potřený vejcem a upečený dozlatova.
Brokolice se šunkou a nivou
Nadrobno nakrájená brokolice smíchaná s moukou, práškem do pečiva, strouhanou nivou, na kostičky nakrájenou šunkou, rozetřeným česnekem a rozšlehanými vejci, okořeněná a zapečená v troubě.
Brokolicové karbanátky
Karbanátky z brokolice, anglické slaniny a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.
Brokolicovo-kapustové karbanátky
Pyré z mírně povařené brokolice smíchané se spařenou, pak rozmixovanou kapustou smíchané s dalšími surovinami, z těsta vypracované karbanátky, ty obalené v kukuřičné strouhance, upečené v troubě pěkně dozlatova.
Brokolicový nákyp
Slaný nákyp z povařené brokolice, hladké mouky, vajíček, mléka, šunky a tvrdého sýra.
Brokolicový nákyp II.
Nákyp z povařené brokolice, salámu, strouhaného sýra, vajíček a dalších ingrediencí.
Brokolicový nákyp s kuskusem
Směs z brokolice, mrkve, kuskusu a dalších ingrediencí, přelitá smetanou s rozšlehanými vejci, v troubě zapečená.
Brukve se sýrovou náplní
Podušené a pak vydlabané brukve, naplněné náplní z uzeného masa, nivy a dalších ingrediencí, zapečené v troubě dozlatova.
Byronovy zapečené placičky
Ochucené placičky z pečených brambor, naplněné smetanou a posypané strouhaným sýrem, zapečené pod grilem.
Celer zapečený se šunkou
Oloupaný celer předvařený v osolené a okyselené vodě, nakrájený na plátky, obalený ve vaječném těstíčku, zapečený v troubě dorůžova.
Celerové karbanátky
V troubě upečené, nebo v oleji fritované, karbanátky připravené z nastrouhaného celeru, salámu, sýra a dalších ingrediencí.
Cibule plněná rýží, masem a paprikou
V troubě zapečené vydlabané cibule, naplněné směsí z masa, rýže a papriky.
Cibulové soudky
Uvařená cibule do poloměkka, vydlabaná, naplněná sýrovou směsí, obalená slaninou a zapečená doměkka.
Cuketa na římský způsob
Kostičky zeleniny opečené na oleji, podušené spolu s kořením a kostičkami cukety, směs promíchaná s opečenými kostičkami bílé veky a parmazánem, vše nakonec zapečené v troubě pod grilem.
Cukeťák
Směs upečená v troubě z nastrouhané a vypocené dužiny cukety, libové uzeniny, goudy, bylinek, vejce, cibule, česneku, strouhanky a koření.
reklama