REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečená, zapečená

Baklažány plněné masem

Na půlky rozkrojené baklažány, vydlabané a plněné směsí z masa, žemle, papriky ….., zapečené v troubě.

Balkánské plněné lilky

Jedna z možností, jak zapéci půlky lilků naplněné zeleninovou směsí. Inspirace podle receptu z balkánské kuchyně, kde k takto zapečeným lilkům doporučují jako přílohu šafránovou rýži.

Bramborová omeleta II.

Plátky brambor ochucené česnekem, zalité rozšlehanými vejci, pokladené rajčaty a mozzarellou, posypané oreganem, v troubě zapečené.

Bramborové překvapení

Předvařené brambory plněné uvařenými vejci, přelité ochuceným bešamelem a posypané strouhaným sýrem, zapečené dozlatova.

Bramborové špecle gratinované s cizrnou, zeleninou a sýrem

Zapečený vegetariánský pokrm vhodný jako oběd či večeře. Cizrna (jinak také zvaná římský hrách) je téměř zázračná nenadýmavá luštěnina s mnoha pozitivními účinky na naše zdraví, i proto stojí za to vyzkoušet tento recept!

Bramborový štrúdl s čedarem

Štrúdl plněný bramborovu směsí promíchanou se sýrem, potřený vejcem a upečený dozlatova.

Brokolice se šunkou a nivou

Nadrobno nakrájená brokolice smíchaná s moukou, práškem do pečiva, strouhanou nivou, na kostičky nakrájenou šunkou, rozetřeným česnekem a rozšlehanými vejci, okořeněná a zapečená v troubě.

Brokolicové karbanátky

Karbanátky z brokolice, anglické slaniny a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.

Brokolicovo-kapustové karbanátky

Pyré z mírně povařené brokolice smíchané se spařenou, pak rozmixovanou kapustou smíchané s dalšími surovinami, z těsta vypracované karbanátky, ty obalené v kukuřičné strouhance, upečené v troubě pěkně dozlatova.

Brokolicový nákyp

Slaný nákyp z povařené brokolice, hladké mouky, vajíček, mléka, šunky a tvrdého sýra.

Brokolicový nákyp II.

Nákyp z povařené brokolice, salámu, strouhaného sýra, vajíček a dalších ingrediencí.

Brokolicový nákyp s kuskusem

Směs z brokolice, mrkve, kuskusu a dalších ingrediencí, přelitá smetanou s rozšlehanými vejci, v troubě zapečená.

Brukve se sýrovou náplní

Podušené a pak vydlabané brukve, naplněné náplní z uzeného masa, nivy a dalších ingrediencí, zapečené v troubě dozlatova.

Byronovy zapečené placičky

Ochucené placičky z pečených brambor, naplněné smetanou a posypané strouhaným sýrem, zapečené pod grilem.

Celer zapečený se šunkou

Oloupaný celer předvařený v osolené a okyselené vodě, nakrájený na plátky, obalený ve vaječném těstíčku, zapečený v troubě dorůžova.

Celerové karbanátky

V troubě upečené, nebo v oleji fritované, karbanátky připravené z nastrouhaného celeru, salámu, sýra a dalších ingrediencí.

Cibule plněná rýží, masem a paprikou

V troubě zapečené vydlabané cibule, naplněné směsí z masa, rýže a papriky.

Cibulové soudky

Uvařená cibule do poloměkka, vydlabaná, naplněná sýrovou směsí, obalená slaninou a zapečená doměkka.

Cuketa na římský způsob

Kostičky zeleniny opečené na oleji, podušené spolu s kořením a kostičkami cukety, směs promíchaná s opečenými kostičkami bílé veky a parmazánem, vše nakonec zapečené v troubě pod grilem.

Cukeťák

Směs upečená v troubě z nastrouhané a vypocené dužiny cukety, libové uzeniny, goudy, bylinek, vejce, cibule, česneku, strouhanky a koření.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy