REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový štrúdl s čedarem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Štrúdl plněný bramborovu směsí promíchanou se sýrem, potřený vejcem a upečený dozlatova.


Ingredience:
1 kslistového těsta
1 ksvejce
mouka na vál
Na bramborovou směs:
1 kgbrambor
400 gčedaru
150 gžampionů
1 lžíceolivového oleje
2 kscibule
1 ksvejce
1 dlbílého vína
mletý bílý pepř
voda
sůl
Na zeleninový salát:
1 lžičkabalsamikového octa
1 lžíceolivového oleje
2 ksrajčat
1 kszelené papriky
1 ksžluté papriky
1 kssalátové okurky
špetka zázvoru

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, pak je scedíme, promačkáme přes kolečko s mřížkou, osolíme a opepříme
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme oloupané, na čtvrtiny nakrájené žampiony a krátce povaříme s bílým vínem
3. Bílé víno necháme vysmahnout až na tuk, žampiony i cibuli vmícháme do připravených brambor, přidáme na jemno nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme s rozšlehaným vejcem
4. Listové těsto rozkrojíme napůl, z každé poloviny na pomoučeném válu vyválíme obdélník 3 mm silný, na střed každého plátu podélně rozdělíme směs brambor, stočíme do závinu a opatrně přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem
5. Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova
6. Mezitím si připravíme zeleninový salát; zeleninu nakrájíme na kostičky 1×1 cm, promícháme se špetkou zázvoru, balsamikovým octem a olivovým olejem
7. Teplý štrúdl nakrájíme na šikmé řezy, doplníme zeleninovým salátem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy