REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový štrúdl s čedarem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Štrúdl plněný bramborovu směsí promíchanou se sýrem, potřený vejcem a upečený dozlatova.


Ingredience:
1 kslistového těsta
1 ksvejce
mouka na vál
Na bramborovou směs:
1 kgbrambor
400 gčedaru
150 gžampionů
1 lžíceolivového oleje
2 kscibule
1 ksvejce
1 dlbílého vína
mletý bílý pepř
voda
sůl
Na zeleninový salát:
1 lžičkabalsamikového octa
1 lžíceolivového oleje
2 ksrajčat
1 kszelené papriky
1 ksžluté papriky
1 kssalátové okurky
špetka zázvoru

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, pak je scedíme, promačkáme přes kolečko s mřížkou, osolíme a opepříme
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme oloupané, na čtvrtiny nakrájené žampiony a krátce povaříme s bílým vínem
3. Bílé víno necháme vysmahnout až na tuk, žampiony i cibuli vmícháme do připravených brambor, přidáme na jemno nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme s rozšlehaným vejcem
4. Listové těsto rozkrojíme napůl, z každé poloviny na pomoučeném válu vyválíme obdélník 3 mm silný, na střed každého plátu podélně rozdělíme směs brambor, stočíme do závinu a opatrně přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem
5. Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova
6. Mezitím si připravíme zeleninový salát; zeleninu nakrájíme na kostičky 1×1 cm, promícháme se špetkou zázvoru, balsamikovým octem a olivovým olejem
7. Teplý štrúdl nakrájíme na šikmé řezy, doplníme zeleninovým salátem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy