REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový štrúdl s čedarem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Štrúdl plněný bramborovu směsí promíchanou se sýrem, potřený vejcem a upečený dozlatova.


Ingredience:
1 kslistového těsta
1 ksvejce
mouka na vál
Na bramborovou směs:
1 kgbrambor
400 gčedaru
150 gžampionů
1 lžíceolivového oleje
2 kscibule
1 ksvejce
1 dlbílého vína
mletý bílý pepř
voda
sůl
Na zeleninový salát:
1 lžičkabalsamikového octa
1 lžíceolivového oleje
2 ksrajčat
1 kszelené papriky
1 ksžluté papriky
1 kssalátové okurky
špetka zázvoru

Postup:

1. Oloupané brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, pak je scedíme, promačkáme přes kolečko s mřížkou, osolíme a opepříme
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme dozlatova oloupané na drobno nakrájené cibule, přidáme oloupané, na čtvrtiny nakrájené žampiony a krátce povaříme s bílým vínem
3. Bílé víno necháme vysmahnout až na tuk, žampiony i cibuli vmícháme do připravených brambor, přidáme na jemno nastrouhaný sýr a vše dobře promícháme s rozšlehaným vejcem
4. Listové těsto rozkrojíme napůl, z každé poloviny na pomoučeném válu vyválíme obdélník 3 mm silný, na střed každého plátu podélně rozdělíme směs brambor, stočíme do závinu a opatrně přendáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem
5. Dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova
6. Mezitím si připravíme zeleninový salát; zeleninu nakrájíme na kostičky 1×1 cm, promícháme se špetkou zázvoru, balsamikovým octem a olivovým olejem
7. Teplý štrúdl nakrájíme na šikmé řezy, doplníme zeleninovým salátem a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy