Ochucené placičky z pečených brambor, naplněné smetanou a posypané strouhaným sýrem, zapečené pod grilem.
Ingredience:
100 g | másla |
50 g | pikantního tvrdého sýra |
4 ks | velkých brambor |
2 lžíce | smetany na šlehání |
hladká mouka na vál | |
olej na vytření plechu | |
čerstvě mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Brambory omyjeme a slupku propícháme vidličkou, aby z nich při pečení mohla unikat pára, rozložíme je na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C doměkka
2. Horké brambory rozpůlíme, dužinu vybereme lžící do mísy, rozmačkáme ji s máslem, osolíme, opepříme a necháme vychladnout
3. Vál posypeme moukou a bramborovou hmotu rozdělíme na 4 díly, z každého vytvoříme pomoučenýma rukama 2 cm silné placičky ve tvaru karbanátků a poskládáme je na olejem vymazaný plech 4. Předehřejeme si gril a těsně před podáváním uděláme do placiček palcem důlek a naplníme ho trochou smetany, pak placičky posypeme na jemno nastrouhaným sýrem a grilujeme, až se sýr rozpeče.