REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celer zapečený se šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupaný celer předvařený v osolené a okyselené vodě, nakrájený na plátky, obalený ve vaječném těstíčku, zapečený v troubě dorůžova.


Ingredience:
2 kscelery
2 ksvejce
200 gšunky
100 gsádla
jemná strouhanka
mletý pepř
octe
sůl

Postup:

1. Oloupaný celer uvaříme v osolené a octem mírně okyselené vodě (vaříme 10-15 minut), okapaný nakrájíme na plátky
2. Šunku nakrájíme nadrobno, smícháme s vejci, solí, pepřem, směs zahustíme strouhankou
3. Plátky celeru obalíme v těstíčku a klademe je na pekáč s rozehřátým sádlem
4. Pokrm zapečeme dozlatova.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme například vařené brambory nebo chléb.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy