Oloupaný celer předvařený v osolené a okyselené vodě, nakrájený na plátky, obalený ve vaječném těstíčku, zapečený v troubě dorůžova.
Ingredience:
2 ks | celery |
2 ks | vejce |
200 g | šunky |
100 g | sádla |
jemná strouhanka | |
mletý pepř | |
octe | |
sůl |
Postup:
1. Oloupaný celer uvaříme v osolené a octem mírně okyselené vodě (vaříme 10-15 minut), okapaný nakrájíme na plátky
2. Šunku nakrájíme nadrobno, smícháme s vejci, solí, pepřem, směs zahustíme strouhankou
3. Plátky celeru obalíme v těstíčku a klademe je na pekáč s rozehřátým sádlem
4. Pokrm zapečeme dozlatova.
Jako přílohu podáváme například vařené brambory nebo chléb.