REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Celerové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené nebo v oleji fritované karbanátky připravené z nastrouhaného celeru, salámu, sýra a dalších ingrediencí.


Ingredience:
500 gceleru
200 g sýra eidamu
200 g turistického salámu
50 mloleje
1-2 lžícehořčice
4 ksstroužky česneku
2 ksvajec
1 kscibule
strouhanka podle potřeby
mletý pepř
majoránka
sůl

Postup:

1. Očištěný celer, salám, sýr nastrouháme nahrubo, vše dáme do mísy, přidáme utřený česnek, oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, rozklepnutá vejce, hořčici, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby se směs nerozpadla
2. Dobře vše promícháme a vypracujeme kompaktní hmotu, ze které tvarujeme malé karbanátky
3. Karbanátky rozložíme do olejem vymazaného pekáčku, také je potřeme olejem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut při teplotě 200 °C.

Doporučení:

Podáváme s brmborovou kaší nebo čerstvých chlebem či dušenou zeleninou.

Poznámka:

Karbanátky můžeme osmažit i ve fritovacím hrnci, pak je necháme okapat na čistém papírovém ubrousku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy