V troubě upečené, nebo v oleji fritované, karbanátky připravené z nastrouhaného celeru, salámu, sýra a dalších ingrediencí.
Ingredience:
500 g | celeru |
200 g | sýra eidamu |
200 g | turistického salámu |
50 ml | oleje |
1-2 lžíce | hořčice |
4 ks | stroužky česneku |
2 ks | vajec |
1 ks | cibule |
strouhanka podle potřeby | |
mletý pepř | |
majoránka | |
sůl |
Postup:
- Očištěný celer, salám, sýr nastrouháme nahrubo, vše dáme do mísy, přidáme utřený česnek, oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, rozklepnutá vejce, hořčici, sůl, pepř, majoránku a tolik strouhanky, aby se směs nerozpadla.
- Dobře vše promícháme a vypracujeme kompaktní hmotu, ze které tvarujeme malé karbanátky.
- Karbanátky rozložíme do olejem vymazaného pekáčku, také je potřeme olejem, dáme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut při teplotě 200 °C.
Podáváme s brmborovou kaší nebo čerstvých chlebem či dušenou zeleninou.
Poznámka:Karbanátky můžeme osmažit i ve fritovacím hrnci, pak je necháme okapat na čistém papírovém ubrousku.