REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové překvapení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené brambory plněné uvařenými vejci, přelité ochuceným bešamelem a posypané strouhaným sýrem, zapečené dozlatova.


Ingredience:
4 ksvelkých brambor + voda
4 ksnatvrdo uvařených vajec
30 gmásla
30 ghladké mouky
3 lžícestrouhaného sýru
1 hrnekmléka
mletý pepř
tuk na vymazání
nasekaná petrželka
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce ne zcela doměkka, oloupeme je, po délce rozkrojíme a lžičkou trochu vydlabeme
2. Do každé bramborové půlky vložíme půlku oloupaného vařeného vejce a takto naplněné brambory rozložíme do tukem vymazané zapékací mísy
3. Z másla a mouky připravíme za stálého míchání světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou bešamelovou omáčku, pak do ní přidáme 1 lžíci na jemno strouhaného sýru, osolíme a opepříme
4. Brambory s vejcem přelijeme bešamelem, posypeme zbylým sýrem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova
5. Podáváme ihned, posypané na drobno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy